Λαγκάρντ: Η αύξηση του επιτοκίου μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 0,25%

©Eurokinissi

Ανοικτό το ενδεχόμενο η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ το Σεπτέμβριο ξεπεράσει το 0,25% άφησε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Τη δήλωση αυτή την έκανε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Το ακριβές ποσοστό της αύξησης του επιτοκίου θα εξαρτηθεί από την πρόβλεψη για τον πληθωρισμό.

Σημειώνεται ότι μετά την επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων, αυτή για το 2024, ανεβάζει τον πήχη του πληθωρισμού στο 2,1%, πάνω δηλαδή από τον στόχο που έχει θέσει η ΕΚΤ. Στην περίπτωση που η πρόβλεψη αυτή τον Σεπτέμβριο παραμένει η ίδια ή επιδεινωθεί, τότε όπως είπε η Κρ. Λαγκάρντ, η αύξηση του επιτοκίου θα ξεπεράσει το 0,25%.

Η Κριστίν Λαγκάνρτ υπογράμμισε ότι αδικαιολόγητη επιθετικότητα της Ρωσίας επηρεάζει σοβαρά την Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόμη υψηλή αβεβαιότητα.

Το ευρώ υποχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης στο 1,0697 δολ. Οι τιμές του γερμανικού 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 1,39%, με την αντίστοιχη του ελληνικού να ξεπερνά το 4%, καθώς κυμαίνεται στο 4,104%

Η ΕΚΤ επαναβεβαίωσε τη δέσμευση να συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Οσον τον πληθωρισμό, η ΕΚΤ εκτιμά ότι ότι θα διαμορφωθεί στο 6,8% το 2022.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.