Ουκρανία: Σφοδρός βομβαρδισμός του Σεβεροντονέτσκ

©Kevin Schmid – Unsplash

Μαίνονται οι μάχες στο Σεβεροντονέτσκ με τιςρωσικές δυνάμεις να καταστρέφουν «οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα», δήλωσε ο Σέρχι Γκαϊντάι.

Ο κυβερνήτης της περιοχής σημείωσε πως οι Ρώσοι στρατιώτες βομβαρδίζουν την πόλη, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις θα είναι σε θέση «να καθαρίσουν» όταν παραλάβουν συστήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις θα είχαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης «σε 2, 3 ημέρες», με τα συστήματα αυτά, δήλωσε ο Σέρχι Γκαϊντάι. Μιλώντας για την μάχη στο Σιεβιεροντονέτσκ , ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι «πρόκειται για μία πολύ σκληρή μάχη, πιθανότατα μία από τις σκληρότερες του πολέμου…Από πολλές απόψεις, η τύχη του Ντονμπάς μας κρίνεται εκεί».

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ θέλουν να είναι σίγουρες για τη σωστή χρήση των HIMARS

Οι ΗΠΑ θέλουν να σιγουρευτούν πως οι ουκρανοί στρατιωτικοί θα είναι σε θέση να χειρίζονται σωστά τα HIMARS.

Αυτό δήλωσε ο ο επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι. Πρέπει να «πιστοποιηθούν αυτά τα αγόρια, να είναι σίγουρο ότι ξέρουν πώς να χρησιμοποιήσουν αυτά τα συστήματα σωστά», ανέφερε ο στρατηγός. Πρέπει να εκπαιδευτούν οι χειριστές τους, οι συντηρητές τους και οι αξιωματικοί, σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως, οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών, σύμφωνα με κείμενο του Μπάιντεν στους New York Times.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν την Ουκρανία με εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών, αλλά και πυρομαχικά που θα επιτρέψουν στον στρατό να πλήττει «με περισσότερη ακρίβεια στόχους-κλειδιά στα πεδία των μαχών». Έχουν βεληνεκές περίπου 80 χιλιομέτρων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.