Λαβρόφ: Συνομιλίες με τον Τσαβούσογλου για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

©EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην Άγκυρα βρίσκεται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ,για συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κύριο θέμα συζήτησης είναι η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας. «Ο υπουργός Λαβρόφ έχει φτάσει στην Άγκυρα για τις συζητήσεις με τον Τσαβούσογλου, οι οποίες έχουν ξεκινήσει» ανέφερε το ρεπορτάζ του TRT Haber. 

Είχε προηγηθεί η χθεσινή συνάντηση Ακάρ – Σοϊγκού. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε στον Σεργκέι Σοϊκγού ότι η Τουρκία θα απαντήσει σε κινήσεις που στοχεύουν στη διατάραξη της σταθερότητας στη βόρεια Συρία.

Αυτό άνακοίνωσε το γραφείο του Ακάρ, με την Τουρκία να ετοιμάζεται για συζητήσεις με τη Μόσχα, ενόψει πιθανής επίθεσης της Άγκυρας στην περιοχή.

Ο Ακάρ τόνισε στον Σοϊγκού ότι «θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση σε ενέργειες που στοχεύουν στη διατάραξη της σταθερότητας που έχει επιτευχθεί στην περιοχή και η παρουσία τρομοκρατών στην περιοχή δεν είναι αποδεκτή», αναφέρεται. «Υπενθύμισε επίσης ότι οι προηγούμενες συμφωνίες για αυτό το θέμα πρέπει να τηρηθούν», τονίζεται.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.