Οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται στο Σεβεροντονέτσκ

© Daniel Stuben – Unsplash

Σφοδρές μάχες εξακολουθούν να σημειώνονται για τον έλεγχο του Σεβεροντονέτσκ.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ρώσοι στρατιώτες έχουν «απελευθερώσει πλήρως» τις κατοικημένες περιοχές της πόλης. «Η κατάληψη της βιομηχανικής ζώνης και των γειτονικών περιοχών συνεχίζεται», σημείωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού.

Το Κίεβο διαψεύδει τους ρωσικούς ισχυρισμούς, τονίζοντας πως «Δεν ελέγχουν την πόλη», όπως έγραψε σε μήνυμά του στο Telegram, ο Σέργκι Γκαϊντάι. «Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουμε το Σεβεροντονέτσκ», τόνισε ο ίδιος.

«Ο εχθρός, ο ρωσικός στρατός, έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις, όλους τους έφεδρους, για να κόψουν τον μεγάλο δρόμο που ενώνει το Λισιτσάνσκ με το Μπάχμουτ προκειμένου να καταλάβουν το Σεβεροντονέτσκ. Βομβαρδίζουν σφοδρά το Λισιτσάνσκ», σημείωσε.

Νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο.

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιοποίησε ο περιφερειάρχης της περιοχής, Ολέχ Σινεχούμποφ. Επλήγη η πόλη Χάρκοβο και αρκετά κοντινά χωριά, ανέφερε μέσω Telegram. «Ο εχθρός δεν μπορεί να σπάσει την αντίσταση των υπερασπιστών μας». «Οι δυνάμεις κατοχής επιδίδονται σε τρομοκρατικές ενέργειες, ρίχνουν εναντίον άοπλων ανθρώπων», πρόσθεσε.

Στην κοινότητα Μπαστάνκα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, ανέφερε η εισαγγελία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.