«Λαβωμένος νικητής» ο Τζόνσον

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021. (EUROKINISSI/POOL NATO)

Ο Τζόνσον κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης και θα παραμείνει πρωθυπουργός της Βρετανίας, ωστόσο βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικές αμφιβολίες.

«Μπορώ να ανακοινώσω ότι το κοινοβουλευτικό κόμμα έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Sir Graham Brady,  πρόεδρος της Επιτροπής 1922, κατά τη διάρκεια της γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής.

Το γεγονός πως σχεδόν το 40% των βουλευτών των Συντηρητικών δεν επιθυμεί την παραμονή Τζόνσον προοικονομεί εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές .«Δεν τελείωσε», λέει ο Φίλιπ Ντουν, βουλευτής των Συντηρητικών.

Ο Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με αμφιβολίες σε ό,τι αφορά την ικανότητά του να κυβερνήσει τη χώρα. Πολλοί Συντηρητικοί ανησυχούν για την εντιμότητα και τη δημοτικότητα ενός πρωθυπουργού ο οποίος συμμετείχε σε πάρτι εν καιρώ κορονοϊού.

Η Daily Telegraph, έγραψε: «Μια κούφια νίκη διχάζει τους Συντηρητικούς». «Λαβωμένο νικητή» αποκάλεσαν οι Times τον Τζόνσον, ενώ η Daily Mirror ανέφερε: «Το πάρτι τελείωσε, Μπόρις».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.