Ζελένσκι για Μακρόν: «Για να είσαι ηγέτης, πρέπει και να φέρεσαι ως τέτοιος»

©EPA/SERGEY DOLZHENKO

Σφοδρή επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες. Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι στους Financial Times, απαντώντας στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ότι «δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε τη Ρωσία».

«Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας;», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια έξοδο (από την κρίση) με διπλωματικά μέσα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο ρόλος της Γαλλίας να είναι μεσολαβητική δύναμη».

«Δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε κανέναν» απάντησε ο Ζελένσκι. «Θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε.

«Οποιοσδήποτε πόλεμος πρέπει να τελειώνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε. «Έτσι ακριβώς συνέβη στην ιστορία. Είμαι ακόμα προσηλωμένος και αποφασισμένος, είτε το θέλω είτε όχι, είμαι έτοιμος για άμεσες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, εάν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά τον τερματισμό αυτού του πολέμου» επισήμανε. Όμως, ανέφερε ότι «απλώς δεν μπορεί να δει τις προϋποθέσεις για τον τερματισμό του πολέμου».

«Οποιοσδήποτε πόλεμος πρέπει να τερματίζεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Ζελένσκι.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.