Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο

©EPA/ATEF SAFADI

Ένας άνθρωπος νεκρός και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα από βομβαρδισμό ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιχόρ Τερέχοφ.

Η Ρωσία «δεν αφήνει στην ησυχία του το Χάρκοβο και κρατά έντρομους διαρκώς τους ανθρώπους», δήλωσε ο Τερέχοφ σε τηλεοπτική μετάδοση.

Η κατάσταση στην πόλη είχε ηρεμήσει τις τελευταίες εβδομάδες, αφού οι ρωσικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Το Χάρκοβο είχε δεχτεί πληθώρα βομβαρδισμών από την αρχή του πολέμου, όντας η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και έχοντας στρατηγική σημασία για τη πορεία του πολέμου.

Χερσώνα: Πάνω από 600 Ουκρανοί κρατούνται από τους Ρώσους 

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι έχει φυλακίσει σχεδόν 600 ανθρώπους στη Χερσώνα.

Υπενθυμίζεται πως η Χερσώνα έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίπου 600 άτομα (…) κρατούνται μέσα σε ειδικά σχεδιασμένα υπόγεια στην επαρχία της Χερσώνα», είπε η Ταμίλα Τάτσεβα, εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου.

«Οι κρατούμενοι είναι κυρίως δημοσιογράφοι και ακτιβιστές που οργάνωσαν συγκεντρώσεις υπέρ της Ουκρανίας στη Χερσώνα και την επαρχία της» μετά την κατάληψη αυτού της περιοχής από τους Ρώσους», σημείωσε η ίδια.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κρατούνται υπό απάνθρωπες συνθήκες και υπόκεινται σε βασανιστήρια», τόνισε. Ορισμένοι από τους Ουκρανούς σε φυλακές της Κριμαίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.