Οι ηγέτες των χωρών της Βαλτικής ζητούν αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ

©Pexels – Pixabay

Οι ηγέτες της Λετονίας και της Λιθουανίας ζητούν αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήν και αποφασίσει αν θα αυξηθεί η παρουσία της Συμμαχίας στα ανατολικά. Ο Λιθουανός πρόεδρος, Γκιτάνας Ναουσέντα, και ο Λετονός ομόλογός του, Έγκιλς Λέβιτς, ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να αναπτύξει περισσότερο στρατό στην περιοχή.

«Η σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη θα πρέπει να είναι μία σύνοδος αποφάσεων», δήλωσε ο Ναουσέντα στο dpa ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει σε συμφωνία «για να περάσουμε από την αποτροπή στην ενεργή άμυνα, από τα τάγματα στις ταξιαρχίες, από την αστυνόμευση του εναέριου χώρου στην αεροπορική άμυνα».

Ο Λέβιτς πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η επίσκεψη Σολτς θα φέρει «συγκεκριμένες προτάσεις» για την άμυνα του ΝΑΤΟ. «Αναμένουμε ότι και η Γερμανία έχει στο μυαλό της τη γενική ασφάλεια του ΝΑΤΟ και κατά συνέπεια στηρίζει την ενισχυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στις τρεις χώρες της Βαλτικής», σημείωσε.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά τους στην ασφάλεια της χώρας μας και όλης της περιοχής. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε περισσότερα στρατεύματα προσφέροντάς τους κάθε απαραίτητη στήριξη και υποδομές», τόνισε ο Ναουσέντα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.