Φωτιά στην Αρτέμιδα: Εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού

©EUROKINISSI- Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά ξέσπασε χθες στην Αρτέμιδα, με το ενδεχόμενο του εμπρησμού να εξετάζεται.

Η φωτιά έσβησε χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, ωστόσο τα αίτια εξετάζονται και το ενδεχόμενο εμπρησμού είναι «ανοικτό».

Ο Δημήτρης Μάρκου, δήμαρχος Σπατών – Αρτέμιδας, μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με τη φωτιά. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στα σπίτια και επηρέασε κάποιες αυλές. Ευτυχώς η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε πολύ καλή δουλειά και οι εθελοντικές δυνάμεις που είχαμε εμείς ΄στην περιοχή και κατάφεραν να γλιτώσουν τα σπίτια», δήλωσε ο ίδιος.

«Πρέπει να υπήρχε και δεύτερη εστία φωτιάς», τόνισε, σημειώνοντας πως υπάρχουν επιφυλάξεις ως προς τα αίτια εκδήλωσης. «Η αιτία είναι άγνωστη. Θα το διερευνήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όταν η μια φωτιά είναι κοντά στα σπίτια και η δεύτερη φωτιά είναι στην κορυφή του βουνού τότε κάτι σημαίνει αυτό», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν ακόμη 12.500 αδόμητα οικόπεδα εντός και εκτός του δήμου. Πολλά από αυτά είναι περιφραγμένα και εκεί χρειάζεται ειδική διαδικασία για να μπορέσεις να το καθαρίσεις», είπε ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας.

 «Έχουμε καταφέρει να καθαρίσουμε μεγάλο τμήμα του δήμου από ξερά χόρτα. Θα πρέπει να υπάρχει μία τροποποίηση στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και να δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να μπορούν να παρέμβουν με μεγαλύτερη ευκολία όπου υπάρχει ανάγκη», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.