Ντάγκλας Ρος: Υπέρ της πρότασης μομφής κατά του Τζόνσον

©Douglas Ross MP MSP – Twitter

Ο Βρετανός βουλευτής, Ντάγκλας Ρος, αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος Σκωτίας, δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον.

«Έχοντας ακούσει προσεκτικά τους ανθρώπους στο Μόραϊ που με επανεξέλεξαν για να τους εκπροσωπώ, και πολλούς ανθρώπους σε όλη τη Σκοτία, τώρα που αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μπροστά μας, δεν μπορώ με καλή πίστη να υποστηρίξω τον Μπόρις Τζόνσον», είπε ο Ρος. «Η αποψινή μου ψήφος θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας», συμπλήρωσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα απευθυνθεί στους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής εναντίον του.

«Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στο κόμμα του αργότερα σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του σε δημοσιογράφους. «Ασφαλώς ο πρωθυπουργός είναι σταθερά της άποψης ότι δεν θα αποσπαστεί η προσοχή του από τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανία και ο κόσμος», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε η Επιτροπή 1922. Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, το βράδυ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922.

Ο βουλευτής Sir Graham Brady δήλωσε: «Το όριο του 15% του κοινοβουλευτικού κόμματος που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης στον αρχηγό του Συντηρητικού Κόμματος έχει ξεπεραστεί. Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα διεξαχθεί ψηφοφορία μεταξύ 18:00 και 20:00 σήμερα Δευτέρα 6 Ιουνίου».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.