Λαβρόφ: Θα διώξουμε τους Ουκρανούς από τα σύνορά μας

©EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


Η Μόσχα προειδοποίησε ότι οι παραδόσεις όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία θα οδηγήσει τη Ρωσία στο να να απωθεί τις ουκρανικές δυνάμεις πιο πίσω από τα σύνορά της.

Ουάσινγκτον και Βρετανία συμφώνησαν να προμηθεύσουν πυραυλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία. Η Ουάσινγκτον στέλνει στην Ουκρανία εκτοξευτήρες πυραύλων γνωστοί και ως Himars και η Βρετανία θα προμηθεύει με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης M270.

«Όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος των συστημάτων που θα παραδοθούν, τόσο περισσότερο θα απομακρύνουμε τους Ναζί από τη γραμμή από την οποία μπορεί να προέρχονται απειλές για τους ρωσόφωνους και τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου.

Πούτιν: Η Ρωσία θα εντείνει τα πλήγματα αν οι ΗΠΑ προσφέρουν στο Κίεβο πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι η χώρα του θα πλήξει νέους στόχους, αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς.

Αν δοθούν τέτοιοι πύραυλοι στην Ουκρανία «θα πλήξουμε στόχους που δεν έχουμε πλήξει ακόμη», τόνισε ο Πούτιν σε συνέντευξή του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.