Βρετανία: Ετοιμάζεται πρόταση μομφής κατά του Τζόνσον

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Πρόταση μομφής κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας, σύμφωνα με τους Βρετανούς.

Ο Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι αναμένεται να προχωρήσει σε δήλωση σήμερα, ανακοινώνοντας την έναρξη της διαδικασίας ψήφου δυσπιστίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με αιτήματα να παραιτηθεί, εξαιτίας «κορωνοπάρτι» εν μέσω lockdown στη Ντάουνινγκ Στριτ.Τουλάχιστον 54 βουλευτές των Τόρις χρειάζεται να ζητήσουν επίσημα ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ,Μπόρις Τζόνσον, υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των partygate.

Ο Τζόνσον τόνισε πως «δεν θα ήταν υπεύθυνη πράξη» εκ μέρους του να παραιτηθεί για το σκάνδαλο.

«Γιατί να σας πιστέψουμε αφού αποδείχτηκε ότι είστε παθολογικός ψεύτης;» Αυτή η ερώτηση τέθηκε σε μια συνέντευξη στον δημοφιλή εκπαιδευτικό ιστότοπο mumsnet.com. Ο Τζόνσον απάντησε ότι «διαφωνεί με το συμπέρασμα», λέγοντας ότι βρίσκεται στην εξουσία «για να επιτύχει αποτελέσματα».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα ήταν υπεύθυνο πράγμα εκ μέρους μου να εγκαταλείψω το σχέδιο που υλοποιώ, δεδομένων όσων συμβαίνουν. Πρέπει να μαθαίνουμε, να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να πηγαίνουμε παρακάτω», τόνισε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πρόσφατα ότι αναλαμβάνει «ακέραια την ευθύνη» για τις παραβιάσεις του lockdown με την οργάνωση των πάρτι.

«Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη όλων όσων συνέβησαν υπό την ηγεσία μου», δήλωσε στην Βουλή των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.