Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμες και αναληθείς οι κατηγορίες της Τουρκίας για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων

©EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διπλωματικές πηγές διαμηνύουν ότι απορρίπτουν τις νέες κατηγορίες της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα απορρίπτει της κατηγορίες πως υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς.

Ο Χριστόδουλος Λάζαρης, πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα, κλήθηκε qπό το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις «για τις ευκαιρίες που παρέχει η χώρα σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τη διαδήλωση του PKK έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα», αναφέρει το πρακτορείο Andolu.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά εφίστησε την προσοχή στον Ελληνα Πρέσβη αναφέροντας ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν με ευκολία δραστηριότησες προπαγάνδας, στρατολόγησης και χρηματοδότησης στη χώρα μας, η οποία «θεωρείται ασφαλές καταφύγιο από κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Τέλος, έγινε αναφορά στο στρατόπεδο του Λαυρίου, όπου – σύμφωνα με τη γείτονα χώρα – «τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.