Ρωσία: Ξεκινά στρατιωτική άσκηση στον Ειρηνικό

©12019 – Pixabay

Στρατιωτική άσκηση στον Ειρηνικό ξεκινά η Ρωσία.


Στην άσκηση που ξεκινά η Μόσχα στον Ειρηνικό θα λάβουν μέρος 40 πολεμικά και υποστηρικτικά πλοία, ενώ θα πετάξουν περισσότερα από 20 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Με αυτό τον τρόπο, η Ρωσία προσπαθεί να στείλει μήνυμα στις χώρες της Δύσης ως προς τη δυναμική της.

Η Ρωσία θέλει να τονίσει την ισχύ του στρατού της, και να και να καταρρίψει σχυρισμούς Αμερικανών αναλυτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Κρεμλίνο: Η Μόσχα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στην Ουκρανία

Η Ρωσία θα συνεχίσει «τις επιχειρήσεις» στην Ουκρανία μέχρι να πετύχει όλους τους στόχους της, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

«Ένας από τους βασικούς στόχους της επιχείρησης είναι να προστατεύσουμε τους κατοίκους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνγκ. Έχουν ληφθεί μέτρα για τη διασφάλιση της προστασία τους και έχουν επιτευχθεί κάποια αποτελέσματα», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει την παγκόσμια επισιτιστική κρίση με τον πρόεδρο της Αφρικανικής Ένωσης, Μάκι Σαλ, στο Σότσι. «Η ατζέντα είναι πάρα πολύ σημαντική», τόνισε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος «στη βαθιά ανησυχία της αφρικανικής ηπείρου (…), την ήδη διαφαινόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση, το πρόβλημα των ελλείψεων στα λιπάσματα, την οικονομική συνεργασία».

«Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι όντως στην Τουρκία, είναι προγραμματισμένο να έχει επαφές εκεί. Και φυσικά το ζήτημα των ουκρανικών σιτηρών θα είναι ψηλά στην ατζέντα», κατέληξε, σχετικά με τα ουκρανικά σιτηρά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.