Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Aντιδρούμε με ψυχραιμία στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI

«Δεν παρασυρόμαστε από την έξαρση της τουρκικής ρητορικής ούτε από την έξαρση των προκλητικών ενεργειών, αντιδρούμε πάντα με ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο και θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Όπως ανέφερε, με την επιστολή στον ΟΗΕ, η Ελλάδα αποδομεί τα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς.

«Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες μία αύξηση της τουρκικής ρητορικής σε αντίδραση των ενεργειών μας αυτών». «Η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται πάνω σε συγκεκριμένες αξίες, αρχές, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και πάνω σε αυτές τις αξίες και αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο με την Τουρκία. «Απαντάμε με σύνεση και ψυχραιμία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και παράλληλα ενημερώνουμε και τους ομολόγους μας και τους συμμάχους μας για όλα αυτά», υπογράμμισε.

«Δεν πρέπει αυτό να αποτελέσει εμπόδιο ούτε για την ΕΕ ούτε όμως και για τις χώρες που πρέπει να συνεχίσουν στην πλευρά των μεταρρυθμίσεων», τόνισε επισημαίνοντας πως η ευρωπαϊκή πορεία «είναι προς όφελος της περιοχής γιατί αποφεύγεται η παρείσφρηση άλλων αποσταθεροποιητικών δυνάμεων, αλλά και προς όφελος της ΕΕ για να διευρύνει την περιοχή σταθερότητας και ασφάλειας σε μία ιδιαίτερη περιοχή της Ευρώπης».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.