Ενάντια στην πώληση όπλων στην Τουρκία ο Γερουσιαστής Μενέντεζ

©EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΥΠ.ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Αντίθετος με την πώληση νέου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία, είπε πως είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η εν λόγω επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει για τις πωλήσεις όπλων και το βλέπω πολύ δύσκολο να συμφωνήσω σε μια τέτοια εξέλιξη». Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός γερουσιαστής αποκάλεσε απαράδεκτη την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Όπως είπε περιλαμβάνει παραβιάσεις και υπερπτήσεις τόσο του ελληνικού εναέριου χώρου όσο και των χωρικών υδάτων. Μάλιστα, εκτίμησε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο προέρχεται από την Τουρκία, η οποία έχει προκλητικές τάσεις παρότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερουσιαστής Μενέντεζ εκφράζει την ανησυχία του για την συμπεριφορά της Τουρκίας του Ερντογάν. Επίσης υποστήριξε πως οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν την πίεση ώστε να γίνει σαφές το μήνυμα ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά θα έχει συνέπειες.

Τέλος, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο έχει αρθεί μερικώς. Ο γερουσιαστής Μενέντεζ έκανε λόγο για μια αναχρονιστική πραγματικότητα, λέγοντας ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες ώστε να επέλθει η πλήρης άρση του εμπάργκο, η οποία θα επιτρέψει στην Κύπρο να εκσυγχρονίσει την άμυνα της και να ενσωματωθεί περαιτέρω αμυντικά με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.