Τα μέλη του τάγματος Αζόφ κινδυνεύουν με θανατική ποινή

©EPA/ALESSANDRO GUERRA

Οι στρατιώτες του τάγματος του Αζόφ, θα δικαστούν και κινδυνεύουν με τη θανατική ποινή, σύμφωνα με αξιωματούχο της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ντονέτσκ.

«Όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου βρίσκονται στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» είπε στη ο Γιούρι Σιροβάτκο, ο «υπουργός Δικαιοσύνης» της περιοχής. «Πιο συγκεκριμένα, έχουμε 2.300 αιχμαλώτους πολέμου από το Αζοφστάλ», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το τάγμα «Αζόφ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση». «Σε εμάς, τέτοιοι εγκληματίες τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών, τη θανατική ποινή», κατέληξε.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησαν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους.

Η μάχη στη Μαριούπολη έλαβε τέλος την Τρίτη 17/5, καθώς οι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, μεταφέρθηκαν σε ρωσικά εδάφη.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, όσοι παρέμεναν στις στοές του εγοστασίου διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους. Η απόφαση της Ουκρανίας να τερματίσει τη μάχη στο εργοστάσιο Αζοφστάλ δίνει στη Ρωσία τον έλεγχο μιας μεγάλης έκτασης στη νότια Ουκρανία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.