Σαουδάραβας υπουργός Επενδύσεων: Η Ελλάδα συνδέει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή

©ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ/EUROKINISSI

Το μήνυμα πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, έστειλε ο Σαουδάραβας υπουργός Επενδύσεων Khalid Al Faleh.

Μιλώντας στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ τόνισε πως «Ο ουρανός είναι το όριο» για τις ελληνικές και τις σαουδαραβικές επιχειρήσεις. Αναφερόμενος στην πρωινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έκανε λόγο για μια συζήτηση σχετικά με τη τη γεωπολιτική ασφάλεια και την οικονομική συνεργασία.

Παράλληλα, διαπίστωσε ευθυγράμμιση του ιδιωτικού τομέα με το πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών. Ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας είπε πως οι διμερείς σχέσεις εμπλουτίστηκαν. «Ποιος θα φανταζόταν ότι κάποιος θα έλεγε ότι η Νότια Ευρώπη και η Ελλάδα ειδικότερα χαράζει τον δρόμο προς τα εμπρός, πολύ προοδευτική, πολύ οραματική, πολύ δυναμική, φιλική προς τις επιχειρήσεις», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ανέδειξε τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως κόμβου που ενώνει την Ευρώπη με την Ανατολή, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η συνεργασία θα βοηθήσει και στον τομέα της ενέργειας.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία και οι επιχειρηματικές τους κοινότητες θα μετατρέψουν την ενεργειακή μετάβαση και τη σημερινή ενεργειακή κρίση σε μια τεράστια ευκαιρία. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το πράσινο υδρογόνο, τη σύνδεση των δύο χωρών με ηλεκτρικό καλώδιο. Έμφαση έδωσε στη σύνδεση για τη μεταφορά δεδομένων και τη μετατροπή των δύο χωρών σε κόμβους μεταφοράς δεδομένων.

Προέταξε ακόμα ως πεδίο συνεργασίας τον βιώσιμο τουρισμό με τη μεταφορά βέλτιστων πρακτικών από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία, ενώ έκανε επίσης λόγο για ευκαιρίες στην Ελλάδα όσον αφορά τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ως προς τη σημερινή επιχειρηματική παρουσία της Σαουδικής Αραβίας στο Φόρουμ, είπε πως έχουν έρθει στην Ελλάδα 59 σαουδαραβικές επιχειρήσεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.